QUÈ OFERIM

Mètode Suzuki al violoncel i al violí a partir dels 3 anys.

El mètode Suzuki va ser desenvolupat pel violinista i pedagog japonès Dr. Shinichi Suzuki, fonamentat en la idea que l'aprenentatge d'un instrument pot ser molt similar a com aprenem la nostra llengua materna, és a dir, a través de l'escolta, la imitació, la repetició i el joc.

A les classes hi han d'assistir els pares o mares amb la idea que puguin ajudar els seus fills i fer-se responsables del treball a casa. L'edat recomanada per començar les classes és a partir de 3 anys.

musica-suzuki-2022-R

El mètode Suzuki és un mètode d’ensenyament musical basat en el principi que tots els nens tenen talent musical i s’aplica mitjançant una sèrie de tècniques perquè el nen s’apropi al coneixement musical i al maneig d’instruments com el violoncel. És un mètode més orientat a nens i nenes però, també aplicable per a adults que volen començar a aprendre a tocar aquest instrument.

Shinichi Suzuki va observar que els nens aprenen fàcilment a parlar la seva pròpia llengua, fins i tot reproduint els accents locals, amb gran exactitud. Això requereix una gran capacitat auditiva. Com els nens estan envoltats pels sons de l’idioma de la seva pròpia mare des d’abans del seu naixement, en el si matern, va pensar que si els nens estiguessin envoltats, tanmateix de sons musicals, podrien desenvolupar també una habilitat igual d’extraordinària amb la música com la que realitzen amb el llenguatge.

L’objectiu principal del mètode Suzuki al violoncel és ajudar el nen a trobar l’alegria de fer música, desenvolupar la seva pròpia confiança, tenir determinació, perseverança, autodisciplina i concentració.

Una de les característiques d’ensenyament del mètode Suzuki al violoncel és l’estricte respecte pel ritme d’aprenentatge de l’infant amb l’instrument. L’avanç de cada nen és diferent i molt particular, però tots poden arribar a l’objectiu final, de manera que la felicitació i la gratificació del seu progrés és imprescindible. És per això que els pares que assisteixen a les classes, entenen que només amb actituds positives poden aconseguir que els seus fills despleguin tot el seu potencial. L’objectiu final no és més que educar i desenvolupar positivament els nens a través de l’aprenentatge d’un instrument. En el nostre cas, el violoncel.

Un dels avantatges més espectaculars del mètode és el desenvolupament de la capacitat de retenir fàcilment de l’infant. Des del principi els nens aprenen a memoritzar i a reproduir ritmes i melodies, gràcies a l’escolta activa. El resultat de l’entrenament de la memòria i la concentració es reconeix immediatament en el treball instrumental. Aquest desenvolupament de la memòria repercuteix en una millora del treball escolar sovint basat en aquesta capacitat.

Els nens reben classes individuals, alumne – professora. S’avança amb cada nen en particular i s’atén a les necessitats específiques que planteja cada alumne. Es va desenvolupant la memòria, la concentració, s’adquireix musicalitat artística i emocional, i l’autoestima s’eleva.

Els alumnes aprenen a socialitzar a través de la música, s’enforteix l’amistat, la cooperació i la confraternitat. Els nens aprenen amb alegria mitjançant el seu violoncel, marxen contents de la seva classe i la confiança que reben de la seva professora en escoltar gratificacions positives, els motiva a continuar aprenent.

La presència i integració dels pares en l’educació dels seus fills és una cosa essencial per a l’èxit d’aquesta i de la mateixa manera ho és en l’educació musical. El seu paper no es limita únicament a assistir a les classes amb els seus fills. Tenen un paper actiu i participatiu. Són com a guies durant el treball a casa amb les pautes que la professora els donarà a classe.

Els pares també han de gaudir de la música en general, assistir a concerts i recitals amb els seus fills, respectar, mimar i cuidar el violoncel, ajudar els seus fills en la pràctica diària, establir unes pautes i una rutina de pràctica a casa seva, tenir una actitud positiva i gratificant.

L’ambient de la classe és de caràcter lúdic i distès, i s’ha de proporcionar de la mateixa manera a casa perquè el nen no es trobi sol en el seu procés d’aprenentatge sinó sentir-se sempre acompanyat. La comunicació amb la professora ha de ser fluïda i és indispensable per saber com s’han de realitzar els exercicis a casa i com han de treballar.

nts.

Des que neix un nen pot estar en contacte amb la música i pot acostar-s’hi estimulant les seves capacitats i la seva intel·ligència, com amb música per a bebès que imparteix Maylos Pons Roselló. Però és a partir dels 3 anys quan un nen comença a desenvolupar les seves qualitats motrius, la seva coordinació, la seva capacitat mental i auditiva d’una forma evident. Per descomptat que cada nen té el seu propi procés de creixement i cada un té els seus temps per la qual cosa cal adaptar-s’hi.

A l’Escola de Música Pons Roselló, el mètode Suzuki al VIOLONCEL l’imparteix la professora Glòria Rodoreda Meilan, Cap de Departament de Música de Cambra i professora de violoncel i del mètode Suzuki del Conservatori Municipal de Música de Lleida. I ara també en exclusiva a Lleida a la nostra escola de música. Informeu-vos de dies i horaris.

Les classes de VIOLÍ amb el mètode Suzuki, l’imparteix la professora Virgínia Sanagustin Trota, violinista i professora superior de violí.

El "Mètode Suzuki", està fonamentat en la idea que l'aprenentatge d'un instrument pot ser molt similar a com aprenem la nostra llengua materna, és a dir, a través de l'escolta, la imitació, la repetició i el joc.

Maylos Pons Roselló

DIRECTORA

QUÈ OFERIM

Els xel·listes i violinistes del mètode Suzuki en concert

Vegeu el vídeo de l'actuació del grup de xel·listes i violinistes del mètode Suzuki al Concert de Cambra de Fi de curs 2021/2022 al Castell Templer de Gardeny de Lleida.

GALERIA DE FOTOS

Els nostres violinistes i xel·listes

Les classes de violí amb el mètode Suzuki, són impartides per la Virgínia Sanagustin, titulada superior de violí.

Les classes de violoncel amb el mètode Suzuki les imparteix la Glória Rodoreda, titulada superior de violoncel.

musica-suzuki-2022-P1037x950

L'ESPAI

L'aula MOZART polivalent

L'aula MOZART és l'aula més gran de l'Escola i més addient per als concerts i audicions trimestrals amb públic dels nostres violinistes i xel·listes, així com el grup de cambra de violins i violoncels.

Disposa de piano de cua i vertical, per a fer els acompanyaments.

Fem viure i sentir la música!

Aquest és el nostre lema i propòsit per apropar i educar els nostres alumnes en el món de la música.